Kring Noord bijgepraat over scholing en landelijke belangenbehartiging

donderdag 26 januari, 2023

Op de jaarvergadering van de Noord-Nederlandse Bond van Boomkwekers/Kring Noord, afgelopen dinsdag, zijn kwekers bijgepraat over het belang van scholing en ontwikkeling en landelijke belangenbehartiging.

De jaarvergadering vond dinsdagavond plaats in Hotel Assen en werd bijgewoond door boomkwekers uit Groningen, Friesland, Drenthe en Flevoland. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, waaronder geplande activiteiten en excursies naar bedrijven in de sector. Ook is de stand van CAO-zaken toegelicht, de huidige CAO Open Teelten loopt af op 1 maart.

Voorzitter Jan Brouwer kondigde zijn afscheid aan, na meer dan 12 jaar voorzitterschap zoekt Kring Noord een opvolger voor hem. Suggesties en geïnteresseerden zijn welkom bij Jan, brouw030@spam-protectgmail.com.

Brancheopleiding start in West-Brabant

Daarna vertelde Mariëlle Gooijaers, scholingsconsulent boomkwekerij bij Talentboom, over het werk van Talentboom en het belang van scholing en ontwikkeling van je bedrijf en je medewerkers. Ook de Talentboom Brancheopleiding kwam aan bod, deze gaat (in navolging van Boskoop bij Yuverta Boskoop) nu ook van start in regio West-Brabant, op 22 maart bij Curio Breda. Daarnaast is het streven om ook te starten in regio Horst a/d Maas bij Yuverta.

Vervolgens presenteerde Arno Engels de landelijke belangenbehartiging door de LTO Vakgroep, activiteiten zoals ledenbijeenkomsten, webinars, relatiedag en jongerendag, alsmede promotionele activiteiten en pilots rondom weerbaar telen en emissiebeperking. Het vakgroepbestuur komt deze winter ook naar Kring Noord om actuele zaken dieper te bespreken.

Kring Noord kijkt terug op een geslaagde, levendige jaarvergadering met diverse reacties en vragen naar aanleiding van presentaties.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement