Léon Faassen afscheid genomen als LLTB-voorzitter

vrijdag 18 november, 2022

Léon Faassen heeft na acht jaar afscheid genomen als LLTB-voorzitter. In congrescentrum Het Forum in Roermond ontving hij opnieuw een onderscheiding. En een toepasselijke boom van de LTO Vakgroep.

Uit handen van Jan Veltmans (rechts) ontving Léon Faassen een Salix alba ’Chermesina’. Volgens de Keltische Boomhoroscoop hoort de wilg namelijk bij zijn geboortedatum. Na acht jaar, de maximale bestuurstermijn bij de LLTB, heeft hij bovendien de voorzittershamer aan de wilgen gehangen. Bij zijn aantreden in 2014 was het voor het eerst dat een boomkweker LLTB-voorzitter werd en bovendien in de bestuurstop van LTO Nederland terechtkwam.

Limburger van Verdienste

Voor zijn verdiensten werd Léon tijdens het 125-jarig jubileumcongres van de LLTB, op 23 september, reeds benoemd tot erevoorzitter van de vereniging. Op zijn afscheid als LLTB-voorzitter, 17 november in een vol congrescentrum Het Forum in Roermond, werd hij door plaatsvervangend-gouverneur Lia Roefs ook nog eens benoemd tot Limburger van Verdienste. Uit waardering voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet voor de belangen van de agrarische sector in Limburg en de Limburgse samenleving.

Thijs Rompelberg nieuwe LLTB-voorzitter

In Het Forum droeg Léon de voorzittershamer over aan Thijs Rompelberg (34). De nieuwe LLTB-voorzitter is melkveehouder in Eijsden (Zuid-Limburg). De afgelopen zeven jaar zat hij al in het hoofdbestuur. Lees bij de LLTB meer over de nieuwe voorzitter en zijn visie.

Léon wordt per 8 december de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van De Maaspoort, theater en congrescentrum in Venlo. Als erevoorzitter blijft hij voorgoed aan de LLTB verbonden.

Arno Engels

Meer nieuws

In memoriam Peter Heutinck

© 2023 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement