Léon Faassen erevoorzitter LLTB

vrijdag 23 september, 2022

De LLTB heeft vrijdag tijdens het 125-jarig jubileumcongres scheidend voorman Léon Faassen benoemd tot erevoorzitter van de vereniging.

Faassen volgt Sjra Mertens op, van wie de LLTB vanwege diens overlijden in 2018 afscheid moest nemen. „Ik weet hoe hoog je Sjra had zitten en hoeveel waarde je hechtte aan zijn mening en inzichten. Wat ons betreft is het de hoogste tijd dat er een opvolger komt”, sprak Giel van Herten namens de LLTB-ledenraad op het jubileumcongres in Nederweert-Eind.

Voor Faassen, die na acht jaar in november afscheid neemt als LLTB-voorzitter, kwam de benoeming tot erevoorzitter als een volslagen verrassing. „Ik ben ontroerd en vereerd. Het is de kroon op mijn werk, al hebben we het natuurlijk allemaal samen gedaan.”

Reden voor de benoeming is de gedrevenheid waarmee Faassen de afgelopen jaren de vereniging door onstuimige wateren heeft geleid, zijn tomeloze inzet en nooit aflatende betrokkenheid bij de agrarische sector en de LLTB. Tegen de stroom van een dalend aantal Limburgse boeren en tuinders in, wist de LLTB onder Faassens leiding jaarlijks tientallen nieuwe leden aan zich te binden.

Naast de benoeming tot erevoorzitter werd Faassen onderscheiden met de gouden LLTB-draagspeld. In november dit jaar neemt Thijs Rompelberg de voorzittershamer van Faassen over.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement