Column: Waar vind ik ze?

dinsdag 07 mei, 2024

Ik ben zo iemand waarbij heel vaak van alles tijdelijk zoek is. Meestal gaat het om sleutels, telefoon of een pasje. Het is ook tijdelijk, na verloop van tijd komt het allemaal weer bij mij terug. 

Corine Fleuren

Handig is het niet, er gaat vaak veel tijd verloren aan zoeken.

Dat is tegenwoordig ook met het zoeken naar nieuwe medewerkers. Vacatures hebben we genoeg in de agrarische sector. In het verleden was het ook redelijk eenvoudig om vacatures in te vullen. Tegenwoordig lang niet meer zo makkelijk. Daar is binnen LTO wat op bedacht. Want hoe vind je nieuwe medewerkers, hoe interesseer je mensen van buiten onze sector voor banen in de agrarische sector? Nu is daar een handige, informatieve, duidelijke en inspirerende site voor: www.beteruitzicht.nl.

Op deze site kan je kosteloos vacatures plaatsen. De vacatures komen ook op allerlei andere banensites terecht, zoals Indeed. Ideaal dus om kenbaar te maken dat je nieuwe medewerkers zoekt. Je wordt geholpen met het aanmaken van een vacature, met het schrijven van een tekst en het plaatsen wordt zo eenvoudig mogelijk gemaakt. De doelgroep ligt met name op zij-instromers. Mensen die nu nog niet in de agrarische sector werken, maar daar wel interesse in hebben. Op het platform vinden bezoekers inspiratieverhalen van zij-instromers die de overstap naar onze sector al maakten. Via een keuzehulp worden ze op weggeholpen naar passende functies en vacatures. Ook kunnen ze informatie over de verschillende deelsectoren bekijken. 

Dus voor nieuwe medewerkers weet ik nu in ieder geval waar ik het zoeken moet, www.beteruitzicht.nl.

Corine Fleuren

Bestuurslid LTO Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement