Webinar actuele zaken gewasbescherming

vrijdag 19 februari, 2021

Graag nodigen we u, als LTO lid, uit voor een webinar over gewasbescherming: op woensdagavond 24 februari 2021.

Het gewasbeschermingsseizoen 2021 staat voor de deur. Vooruitlopend op het nieuwe seizoen zullen deskundigen u binnen 1 uurtje bijpraten over een aantal actuele zaken.

Dit alles in het kader van het uitvoeringsprogramma Gewasbescherming/Op weg naar 2030.

Tijdens het webinar komen deze onderwerpen en sprekers aan bod:

  • CEMP in actie: Peter van ’t Westeinde blikt vooruit op het seizoen en meldt de laatste stand vanuit het Ctgb. Over welke nieuwe middelen kunt u het komend seizoen beschikken, wat is bereikt dankzij de CEMP en vanuit het Fonds Kleine Toepassingen? Waaraan werkt de CEMP momenteel?
  • LVS erkend: Marcel Michels, kweker van siergewassen en LTO-lid, deelt zijn ervaringen met de laagvolume-strooitechniek die inmiddels is opgenomen op de lijst van Drift Reducerende Technieken. Welke besparingen behaalt hij met LVS?
  • Spuittechniek hoge laanbomen: vakgroepspecialist Anneke van Dijk meldt de laatste stand van zaken. Damcon verwacht in april het nieuwste prototype van de mastspuit. Welke mogelijkheden zijn er nog meer? Wat zijn in feite ’hoge laanbomen’? Wat te doen als u bijvoorbeeld hoge coniferen kweekt?
  • Erfemissie: Ad van Haperen, onderzoeker open teelten bij Proefbedrijf Vredepeel (onderdeel Wageningen University & Research), geeft praktische tips ter voorkoming van erfemissie naar bodem en oppervlaktewater.

Het programma begint om 19.30 uur en staat onder leiding van Jan Veltmans, vice-voorzitter LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen en portefeuillehouder Gezonde Planten. Tijdens het programma is er gelegenheid om vragen te stellen.

Wilt u dit webinar bijwonen? Klik dan HIER en meld u aan. Vlak voor het webinar, op woensdag 24 februari tegen de avond, ontvangt u in uw mailbox een link hiervoor.

 

 

 

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement