Vrije tijd.

donderdag 13 februari, 2020

Nadat mijn bestuursperiode in het LLTB hoofdbestuur er afgelopen november opzat, was ik in de veronderstelling dat ik ineens heel veel tijd over zou hebben. Niets is minder waar gebleken. Allereerst ben ik voor Agriterra een week naar Kenia geweest om een assessment uit te voeren van een Agro Forrestry Association. Heel gaaf om te doen, en om te ervaren hoe onze collega’s in Kenia al inspelen op veranderende markten en climate change.

Jan Veltmans

Onderwijl kreeg ik de vraag van LTO Nederland om deel te nemen in een klankbordgroep bedrijfsleven om het plantaardige deel van de NVWA te beoordelen in een groot onderzoek van KPMG dat over enkele weken aan de tweede kamer gepresenteerd zal worden. Dat betekende bijna wekelijks een overleg in Den Haag.

Met alle jaarafsluitingen en nog snel een laatste vergadering in het oude jaar waren die laatste 2 maanden voorbij voordat ik er erg in had. Het nieuwe jaar begon met verschillende nieuwjaarsrecepties, altijd een goed moment om te netwerken.

In Januari staat ook altijd de Grüne Woche in Berlijn op het programma een uitgelezen moment om contacten te onderhouden en nieuwe op te doen met de mensen van LNV, politieke vertegenwoordigers en bedrijfsleven uit binnen en buitenland. In twee dagen kun je gesprekken voeren met een groot aantal personen waar, als je het via afspraken zou moeten doen, dit in een tijdsbestek van 2 maanden niet zou kunnen realiseren.

Daarnaast wil ook iedereen weer in het nieuwe jaar de eerste vergadering en barst het beursseizoen ook weer los.

Op de IPM vond traditioneel (omdat toch bijna iedereen uit Europa er is) de vergadering van de ENA (European Nurserystock Association) plaats, een overleg tussen 22 landen uit Europa waaruit steeds meer naar voren komt dat samenwerking een steeds grotere kracht aan het worden is. Een aantal dossiers, gewasbescherming en export naar derde landen blijven ook aandacht vragen en ook daar maak ik graag tijd voor vrij.

 

Jan Veltmans

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

 

Meer nieuws

Droevig bericht

Bericht van de CEMP coöperatie

Vakbeurzen: meedoen of bezoeken?

HEFTRUCK, VEILIGHEID VOOROP

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement