Vergroenen stedelijk gebied op Nationaal Tuinbouwcongres

dinsdag 27 september, 2022

Greenports Nederland organiseert woensdag 5 oktober op de Floriade het Nationaal Tuinbouwcongres. Centraal staan ontwikkelkansen zoals vergroenen van stedelijk gebied.

Het thema van het Nationaal Tuinbouwcongres is ‘Healthy cities, growing green!’. Op het programma staan workshops rond dit thema, en presentaties van deze sprekers over uitdagingen waar de sector (ook Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen) voor staat:

  • Jerome Mounsey (Organisation for Economic Co-operation and Development): belicht het Nederlandse tuinbouwperspectief binnen de nieuwe Europese geopolitieke context;
  • Bertram de Rooij (Wageningen University & Research): legt uit welke fysieke ruimte er in Nederland beschikbaar is voor het tuinbouwcluster;
  • Dirk Aleven (FoodVentures) en Susanne Mosmans (FutureCrops): deze ondernemers lichten toe hoe intensieve productie en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Diepe impact op tuinbouw

De huidige geopolitieke ontwikkelingen en energiecrisis hebben diepe impact op de tuinbouw. Voedselbeschikbaarheid en zelfvoorziening zijn belangrijker dan ooit. Ondertussen is de druk op de fysieke ruimte in Nederland groot en zijn de grenzen van toelaatbare emissies bereikt. Daarnaast moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt over inrichting van productiegebieden, waarbij productiemethodes duurzamer moeten zijn met minder impact op het leefklimaat.

Het congres vindt plaats in het congrespaviljoen van de Floriade, vanaf 13.00 uur tot 17.30 uur op woensdag 5 oktober (dat is ook de eerste beursdag van GrootGroenPlus in Zundert). Klik hier voor aanmelden en meer informatie over Nationaal Tuinbouwcongres.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement