Vaste Planten (ook voor Zomerbloemen) Studiegroep ‘Sortiment’ bezoekt twee bedrijven op 19 september.

vrijdag 13 september, 2019

De studiegroep ‘Sortiment’ opgericht in de 2017 draait nu voor het derde jaar. De groep bestaat uit kwekers en medewerkers van vaste planten, zowel op containervelden (in potten) als ook landplantenkwekers. Meestal worden drie bijeenkomsten per jaar gehouden, waarbij centraal staat het bezoeken van een bedrijf en het bekijken van het sortiment.

Samenwerking cultuurgroep Vaste Planten en cultuurgroep Zomerbloemen (incl trek- en snijheesters) 

Beide cultuurgroepen hebben veel raakvlakken met elkaar. zo zijn de diverse zomerbloementelelrs die ook vaste planten telen en verkopen. Daarom zullen beide cultuurgroepen op de nodig vlakken samenwerken.

Zomerbloementelers die geinteresseerd zijn om deel te nemen aan de studiegroep " Sortiment"  kunnen zich hiervoor aanmelden of voor informatie contact opnemen met Gerrit Peeters, 06-25120007 of gerrit@ltobomen.nl.

Collega kwekers zijn altijd geïnteresseerd waarom iemand juist voor een bepaald sortiment heeft gekozen, of waarom kiest iemand voor een smal sortiment, bepaalde potmaat, of juist een breed sortiment. Sommige bedrijven telen maar liefst 5 tot 6.000 verschillende soorten.

Op 19 september a.s. worden twee bedrijven door de studiegroep bezocht. Als eerste wordt de Cruydt-Hoekck te Nijeberkoop bezocht en daarna wordt een bezoek gebracht aan Tuingoed Flotz te Meeden. Beide bedrijven liggen in het Noorden van het land en zijn beide uniek in hun business. Dit wordt weer een smul dag voor de sortiment geïnteresseerden.

Wilt u ook lid worden van de studiegroep sortiment? Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Gerrit Peeters:

gerrit@spam-protectltobomen.nl of tel: 06-25120007

Meer nieuws

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement