Van de bestuurstafel cultuurgroep Laanbomen

vrijdag 20 mei, 2022

In de bestuursvergadering van de cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen van donderdagavond 19 mei zijn diverse onderwerpen aan de orde geweest. Hieronder wordt een aantal toegelicht.

Gerrit Peeters

Het bestuur bestaat uit de volgende personen:

Jan van Leeuwen, voorzitter, Boomkwekerij Van Leeuwen

Joost van den Oever              Boomkwekerij M. van den Oever

Jan Dekker                             Boomkwekerij Crum

Caroline Michels-Janssen     Boomkwekerij Michels-Classens

Alwin Klanderman                 Boomkwekerij Klanderman

Gerrit Peeters                        Secretaris

De vergadering vond plaats bij Boomkwekerij M. van den Oever te Haaren, waar het bestuur vooraf een rondleiding over het bedrijf kreeg, verzorgd door Joost van den Oever.

Demonstratie bijeenkomst 14 juni 2022

De cultuurgroep organiseert op dinsdag 14 juni in de avond een bijeenkomst waarbij aandacht wordt besteed aan met name mechanische onkruidbestrijding. Noteert u alvast deze datum. Binnenkort ontvangt u een uitnodiging met het programma.

Spuittechniek laanbomen

Dit onderwerp komt in iedere vergadering aan de orde. Nu blijkt dat de eerder besproken mastspuit niet doorontwikkeld wordt, zijn er gesprekken gaande met Abemec om te zien of spuiten vanuit de fruitteelt op de juiste manier aangepast kunnen worden.

Algemene ledenvergadering cultuurgroep

Door de coronamaatregelen kon de ALV de afgelopen twee jaar niet plaatsvinden. De cultuurgroep is bezig om een algemene ledenvergadering te organiseren in de tweede helft van september. Het programma wordt dan ingevuld met niet alleen sprekers en een vergadering, maar in combinatie met excursies. Zodra er inhoudelijk meer bekend is en ook de datum, dan wordt u hiervoor geïnformeerd en uitgenodigd.

Naktuinbouw Adviescommissie Laanbomen en Bos- en Haagplantsoen

Deze adviescommissie is een lange tijd niet bij elkaar geweest, maar gelukkig staat er nu wel een in de planning. Voor het bestuur van de cultuurgroep is dat vreemd, aangezien er genoeg onderwerpen zijn die actueel zijn en nodig besproken moeten worden.

Hierbij doet de cultuurgroep ook een oproep aan u: heeft u onderwerpen waarvan u vind dat deze in de Adviescommissie van de Naktuinbouw besproken moeten worden, mail ze dan aub naar de secretaris: gerrit@spam-protectltobomen.nl.

Gerrit Peeters

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement