Nieuwe LvS-strooikoppen met regelbare druppelgrootte

dinsdag 04 oktober, 2022

Agricult introduceert voor zijn LvS-techniek nieuwe strooikoppen met V-beeld. Daarmee is de druppelgrootte af te stellen en nog driftarmer te maken.

De nieuwe strooikoppen met V-beeld, genaamd NK80LTV, bieden volgens Agricult meer mogelijkheden voor toepassing in de boomkwekerij. Op de vorige V-beeld-strooikoppen kon je de druppelgrootte niet afstellen. Vanaf nu dus wel, waardoor volgens Agricult de druppelgrootte nog driftarmer kan worden gemaakt. Het is veiliger voor het gewas en kwekers kunnen hiermee ook gemakkelijk langer doorwerken als het wat harder begint te waaien. Omdat de druppelgrootte al rijdend, vanuit de cabine, grover gezet kan worden.

Agricult introduceert de nieuwe strooikoppen op vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert: te zien in de stands van de mechanisatiebedrijven DAAR Agrotechniek (G031), Damcon (G029) en Gebr. Ezendam (B066).

Erkenning Drift Reducerende Techniek

Agricult heeft ruim 27 jaar kennis en ervaring met LvS (laag-volume-strooitechniek) tegen onkruid. LvS van Agricult staat sinds december 2020 op de lijst van Drift Reducerende Technieken (DRT). Voor deze erkenning heeft Aad Vernooy zich namens de LTO Vakgroep samen met Adriaan van de Ven (Agricult) ingezet. Door de erkenning is de toepassing in de boomkwekerij verder toegenomen.

Meer nieuws

© 2023 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement