Laatste kans voor kentekenregistratie

vrijdag 06 mei, 2022

Tot 1 juli 2022 krijgt u nog geen boete bij ongeregistreerde landbouwvoertuigen zonder kentekenplaat op de openbare weg. Laatste kans om registratie en kentekenplaat te regelen.

Eind vorig jaar ontving de RDW in korte tijd zoveel aanvragen voor de kentekenregistratie, dat ze niet allemaal voor 1 januari 2022 konden worden afgerond. Om te voorkomen dat ondernemers hierdoor hun ongeregistreerde voertuig moesten laten staan, is er gelobbyd voor coulance. Overeengekomen is dat tot 1 juli 2022 geen boetes worden uitgedeeld bij ongeregistreerde landbouwvoertuigen op de openbare weg.

Heeft u een voertuig nog niet geregistreerd en/of voorzien van een kentekenplaat, dan kan dit alsnog. Als u lid bent van LTO Noord, ZLTO of LLTB, ontvangt u bovendien 35% korting op uw kentekenplaten. Volg het stappenplan bij LTO Ledenvoordeel.

De coulance geldt trouwens alleen voor de handhaving op de registratieplicht. Een landbouwvoertuig moet op de weg bijvoorbeeld nog altijd voldoen aan de verzekeringsplicht. Ook mag er met een ongeregistreerd landbouwvoertuig niet harder worden gereden dan 25 km/u. Harder rijden tot 40 km/u  is alleen toegestaan als het voertuig is voorzien van een kentekenplaat.

Vrijstellingen

Voor welke landbouwvoertuigen geldt ook alweer de registratieplicht? Klik HIER om een interactieve Wegwijzer van LTO Nederland te downloaden. Hierop staan ook de vrijstellingen weergegeven, zoals hoogwerkers die maximaal 6 km/uur kunnen rijden. Ook motorrijtuigen waarvoor geen T-rijbewijs is vereist (smaller dan 1,3 meter), zijn uitgezonderd van de registratie- en kentekenplaatplicht.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement