Kom in de kas en beleef een wereldse dag op 6 en 7 april 2019

vrijdag 22 maart, 2019 -  Kom in de Kas
Op 6 en 7 april 2019 zetten zo’n 200 enthousiaste kwekers de deuren van hun kas open. Het is dan Kom in de Kas en iedereen kan kennis komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. KOM IN DE KAS VOL WERELDSE WONDEREN

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht. Deze wereldse belevingen kun je allemaal ontdekken en ervaren tijdens Kom in de Kas, een leuk, lekker en leerzaam uitje voor jong en oud.

Activiteiten
Kom genieten in de Nederlandse kassen. Jong en oud kunnen hier wereldse ervaringen opdoen. Van proeverijen van het lekkers dat in de kassen wordt gekweekt, bloemschikken, plantje potten tot speurtochten door de kas. En je kunt van alles vragen aan de kweker zelf. Hoe hij de producten kweekt, maar ook waar de producten naar toe gaan en hoe ze worden gebruikt. En voor de kleintjes liggen in veel regio’s springkussens waarop ze zich kunnen uitleven of zijn er schminkers actief. 

Voor meer informatie over de regio's en bedrijven die meedoen zie: www.komindekas.nl

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement