Investeren in medewerkers zorgt ervoor dat ze blijven!

maandag 19 februari, 2018 -  Piet Verhoeven
“Ondernemers hoeven geen volleerde HR-managers te zijn om hun medewerkers competent te houden. Belangrijker is te bepalen hoe het bedrijf zich ontwikkelt en hoe medewerkers kunnen meegroeien”.

Ik onderschrijf deze quote die in het themanummer Arbeid staat vermeld van het vakblad De Boomkwekerij (nummer 19, 2017, pagina 9 t/m 16). Dit artikel is geschreven in het kader van duurzame inzetbaarheid van personeel waarbij met name Stigas de input heeft geleverd voor informatie op dit punt. Het doel van dit artikel was om werkgevers én werknemers bewust te maken dat investeren op gebied van motivatie, gezondheid en competenties noodzakelijk is om medewerkers te behouden.

Mijn advies is dit artikel nog eens goed door te lezen en te beslissen op welke punten uw bedrijf kan verbeteren. Indien men investeert in personeel dan zullen ze langer trouw zijn aan uw bedrijf. Tevens zullen zij als ambassadeur voor uw bedrijf optreden, bijvoorbeeld bij het vinden van nieuw personeel. Indien gewenst kan ik een kopie van dit artikel toesturen.

Als werkgever, maar ook als werknemer, roep ik op contact met mij op te nemen voor een afspraak. Als scholingsconsulent Boomkwekerij ben ik 15 jaar actief in onze mooie sector en zal ik gratis en onafhankelijk adviseren over de ontwikkelbehoefte op korte en lange termijn.

In tegenstelling tot wat de titel van mijn functie vermoedt adviseer ik niet alleen over scholingsmogelijkheden waarbij men weer terug moet naar de schoolbanken. In tegendeel. Bij het bespreken van de ontwikkelbehoefte wordt ook vastgesteld via welke vorm van leren de ontbrekende kennis en vaardigheden het beste kunnen worden aangeleerd. De oplossing zou bijvoorbeeld ook kunnen liggen in coaching door een collega of een externe deskundige, taakroulatie binnen het bedrijf, beter werkoverleg door praktijkcases te bespreken enz…

Ervaring heeft geleerd dat dankzij mijn advies de leerbehoeften beter boven water komen dan in een functioneringsgesprek. Dat komt omdat er andere vragen worden gesteld en doordat er met een andere blik naar de behoeften wordt gekeken. Van elk gesprek wordt een verslag gemaakt met advies.

Bij deze roep ik werkgevers én werknemers van productie- en handelsbedrijven in de Boomkwekerij incl. vaste planten op om contact op te nemen voor een afspraak; 06-30108049 en p.verhoeven@spam-protecttalentboom.nl. Veel informatie over leren en werken in de boomkwekerij is te vinden op mijn website www.talentboom.nl  

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement