Hoop

donderdag 22 december, 2016
Als je de dagelijkse beslommeringen even achter je laat en de wereld van een beetje afstand bekijkt, wordt je bepaald niet vrolijk. Trump stort de wereld in onzekerheid, Erdogan zet het halve Turkse volk gevangen, Poetin speelt landje pik met Europa, om over Brexit en de bankencrisis in Italië maar te zwijgen.

Korter bij huis in onze sector speelt ook veel. Xylella, invasieve soorten, nieuwe omgevingswet, maar vooral het verlies van onderzoek naar gezonde teelt en groene gewasbeschermingsmiddelen. Met dank aan VVD en PvdA in dit kabinet. Maar het meeste pijn doet het om te zien dat leden die door hagel, wateroverlast of slechte afzet, dreigen hun bedrijf kwijt te raken. Zijn er dan geen kansen? Zeker wel. De economie trekt aan en is weer op het niveau van voor 2008.

De vakgroep Bomen en Vaste Planten staat als een huis en er melden zich weer nieuwe leden aan, we hebben zelfs een tijdelijk voorzitter van LTO uit de boomkwekerij. Maar bovenal, de boomkwekerij heeft een deeloplossing voor het vastleggen van CO2 en klimaatverandering, nl. groen. De roep om verduurzaming en vergroening is nog nooit zo groot geweest. Daarom heb ik hoop voor en geloof in 2017!

Ik hoop dat de wereld in rustiger vaarwater komt;

Ik hoop dat tijdens de verkiezingen inhoud het wint van ego’s en geschreeuw;

Ik hoop dat de sector gespaard blijft van ziekten en weersextremen;

Ik hoop met een aantrekkelijke economie op een betere afzet en prijzen;

Ik hoop op boomkwekers verenigt voor een sterke sector;

Ik hoop een paar jonge en mogelijk vrouwelijke bestuursleden te vinden ter versterking van de landelijke vakgroep;

Maar ik hoop vooral dat het u en uw gezin, familie en vrienden goed  mag gaan in gezondheid en geluk.

Een goed jaar toegewenst.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement