Europese boomkwekersbond bezoekt Nederlandse sector

vrijdag 15 april, 2022

De zomerconferentie van de European Nurserystock Association vindt dit jaar in Nederland plaats. De LTO Vakgroep en Anthos zetten gezamenlijk het programma op dat start op de Floriade.

Arno Engels

De zomerconferentie van de ENA wordt ieder jaar in een ander ENA-land georganiseerd. Dit jaar is gekozen voor Nederland, mede omdat nu de Floriade plaatsvindt. Daarnaast is Henk Raaijmakers, de vorige vakgroepvoorzitter, nu president van de Europese boomkwekersbond.

De LTO Vakgroep en handelsbond Anthos vertegenwoordigen samen de Nederlandse sector in de ENA. Gezamenlijk organiseren zij de zomerconferentie in Nederland. Deze staat gepland van woensdag 29 juni tot en met vrijdag 1 juli 2022.

Green Cities Conference op Floriade

Het programma begint die woensdag op de Floriade in Almere. Daar vindt de Green Cities Conference plaats met naar verwachting enkele honderden gasten vanuit met name overheden. Centraal op deze conferentie staat de vraag: hoe kunnen we Groene Steden nog beter gebruiken om bijvoorbeeld klimaatdoelen te behalen? Daarna wordt de ENA rondgeleid op de Floriade en langs de diverse inzendingen van LTO-cultuurgroepen.

Op donderdagochtend is de jaarvergadering van de ENA gepland, waarna op donderdagmiddag en op vrijdag bedrijfsbezoeken op het programma staan. Hierbij zal onder andere aandacht zijn voor de nieuwste technologie in de Nederlandse boomkwekerij.

Alle vertegenwoordigers van de ENA-landen zijn uitgenodigd om de zomerconferentie bij te wonen. Er zijn al vele aanmeldingen binnen vanuit Zweden, Finland, Servië, Polen, Bulgarije, Italië, Turkije, België en Duitsland.

Vorig jaar vond de ENA-conferentie in Zuid-Duitsland plaats. Daar volgde Henk Raaijmakers de Duitse boomkweker Jan-Dieter Bruns op als Europees boomkwekersvoorman.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement