Henk Raaijmakers nieuwe president European Nurserystock Association

vrijdag 03 september, 2021

Henk Raaijmakers is benoemd tot de nieuwe president van de European Nurserystock Association. Hij volgt Jan-Dieter Bruns uit Duitsland op.

De vorige president Jan-Dieter Bruns feliciteert Henk Raaijmakers met zijn benoeming tot ENA-president. Foto: Jan Veltmans

Henk Raaijmakers, de vorige vakgroepvoorzitter, is verkozen op de zomerconferentie van de ENA die van woensdag 1 september tot zaterdag 4 september in het Zuid-Duitse Beieren wordt gehouden. Aanvankelijk zou Henk vorig jaar al de voorzittershamer overnemen van Jan-Dieter Bruns, omdat de ENA-president altijd twee jaar in functie is. Door corona was de zomerconferentie verschoven naar dit jaar, en daarmee ook de nieuwe functie van Henk.

Op de conferentie is Tim Van Hulle, van het Belgische bos- en haagplantsoenbedrijf Sylva, verkozen tot vice-president.

Het is lang geleden dat de Europese boomkwekersbond een Nederlandse president heeft gehad. De laatste was Willem Sanders in 2002.

Op de zomerconferentie zijn vertegenwoordigers uit alle ENA-landen aanwezig. Naast de jaarvergadering staan onder andere bedrijfs- en marktbezoeken in Beieren op het programma. Daarnaast geeft de Duitse kwekersbond BdB presentaties over de Duitse boomkwekerij en de Duitse tuin- en landschapsmarkt.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement