Eerste kweker behaalt milieucertificering via GreenlinQdata

woensdag 05 mei, 2021

Boomkweker Henk Kwakernaak heeft als eerste sierteeltondernemer de Global GAP-certificering behaald via GreenlinQdata, een LTO-dochterbedrijf.

V.l.n.r: Sander Kwakernaak, Henk Kwakernaak, Gerard Blijleven (Control Union), Gerard Flinterman (GreenlinQdata) Foto: GreenlinQdata

Kwakernaak heeft gekozen voor registratie bij GreenlinQdata, en certificatie door Control Union. Lagere kosten en een sneller en simpeler traject om de certificering te krijgen, waren voor de kweker uit Reeuwijk reden om in zee te gaan met GreenlinQdata en Control Union. „Het ging verrassend snel, het was binnen twee weken klaar”, stelt Kwakernaak.

Na aanmelding op de website van GreenlinQdata vulde de kweker zijn gegevens digitaal in via een registratiemodule. Dat Kwakernaak de verbruiksgegevens van het afgelopen half jaar al goed had geregistreerd, hielp bij het proces. Registratie van minstens een half jaar is ook een voorwaarde voor de certificatie. Dankzij het digitaliseren van de gegevens kon Control Union de audit vlot uitvoeren en het certificaat afgeven.

Met de behaalde milieucertificering speelt Kwakernaak in op een eis van een klant voor de afname van bremstruiken, wingerds en haagconiferen. De boomkweker voldoet nu ook aan de aanvoereisen van Royal FloraHolland. Verplichte milieucertificering voor aanvoerders van de veiling staat nog steeds wel ter discussie, maar voor GreenlinQdata en Control Union was de vraag van Kwakernaak een belangrijke testcase om zich voor te bereiden op meer aanvragen vanuit de sierteelt.

Uitleg op webinar certificeringen

Op het webinar over certificeringen van de LTO Cultuurgroep Vaste planten, 3 juni, zal directeur Gerard Flinterman van GreenlinQdata kort uitleg geven over verplichte registratie en verschil tussen schemahouder en controlerende instantie. Bekijk hier het programma van het aankomende webinar.

Meer nieuws

© 2021 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement