Column: Druk, druk, druk

donderdag 26 januari, 2023

Wat een groot contrast in verhouding tot vorig jaar. Ik heb net even mijn column terug zitten lezen die ik dezelfde periode vorig jaar heb geschreven.

Marco van Ruiten

We zaten of kwamen toen net weer uit een paar weken lockdown door de corona-pandemie. Je moest letten op je verantwoordingen omtrent je bedrijf en personeel, maar ook vrienden en familie. Alles om maar niet besmet te raken en zodoende een paar dagen uit de bedrijvigheid te moeten zijn. Nu een jaar later is het allemaal anders. Het virus is er nog steeds, want vorige week is een van mijn personeelsleden nog 5 dagen ziek thuis gebleven, omdat hij corona-klachten had. Dit terwijl niemand binnen zijn eigen gezinnetje of directe omgeving het ook heeft of had gekregen.

Als ik daarentegen naar mezelf kijk, lijkt het wel of we de verloren fysieke contacten aan het inhalen zijn. Deels is dat ook een beetje mijn eigen fout, want er wacht een bomvol carnavalsseizoen. Ik mag namelijk, samen met een goede vriend, een prinses (ook een vriendin van ons beide) begeleiden bij de lokale vereniging. Wat er dan allemaal op je afkomt is superleuk, kost veel tijd en inspanning, en je komt op plaatsen waar je nog nooit eerder geweest bent.

Ook vergaderingen zijn niet meer online en de frequentie en belangen ervan gaan weer omhoog, zeker met alle dingen die op de agrarische sector afkomen.

Namens mijn regio mag ik aanschuiven bij de Hoofdlijnenaanpak NPLG Kust Duinen van de provincie Zuid-Holland. Hierin worden de plannen voor de komende tijd besproken op het gebied van water, natuur en klimaat. Voor onze sector is het waterverhaal zeer belangrijk. Eind 2022 is er een eerste online-bijeenkomst geweest. Daarin viel mij op dat de agrarische sector maar een klein percentage van de totale opgave omvat in ons gebied. Gelukkig is het vervolgoverleg opgesplitst in 3 groepen, te weten: overheid, natuur- en landschapsorganisaties en de agrarische sector. Ik hoop dan ook dat we hierin de belangen van onze sector goed naar voren kunnen brengen, en zodoende de opgaves op een eerlijke manier kunnen verdelen. Ik ben benieuwd!

Marco van Ruiten

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement