“Studiegroep Sortiment” en “Studiegroep Duurzaamheid” Vaste Planten

donderdag 20 juli, 2017 -  Cultuurgroep Vaste Planten
Zoals afgelopen week al aangekondigd ontvangt u hierbij meer informatie over de studiegroepen vaste planten. De vaste planten sector heeft voortdurend te maken met veranderingen en nieuwe ontwikkelingen.

De regelgeving verandert regelmatig, maar ook de gehele maatschappij en de wereldmarkt. Door het steeds minder voorhanden hebben van de juiste gewasbeschermingsmiddelen en door de maatschappelijke wens/eis zijn we steeds meer genoodzaakt duurzamer te telen. Het sortiment vaste planten is enorm groot en zal als gevolg van allerlei veranderingen zoals klimaat, meer verstedelijking (Green City), nieuwe toepassingsmogelijkheden en kruisingstechnieken etc. anders worden.

Vanuit vaste planten kwekers ontving de cultuurgroep geluiden dat er behoefte was om de kennis op het gebied van sortimenten en duurzaam telen op de bedrijven, zowel bij de ondernemers als ook bij medewerkers, te verhogen en deze landelijk met elkaar te delen. Met meer kennis kunnen de bedrijven betere resultaten boeken en zijn de bedrijven nog beter voorbereid op de toekomst om in te spelen op de behoefte van de markt.

De LTO cultuurgroep vaste planten heeft daarom besloten om twee studiegroepen op te gaan zetten, namelijk:

1                 Studiegroep Sortiment;

De eerste bijeenkomst is gepland bij Peter Heutinck te Borculo, waarbij Hans Kramer van de Hesselhof een presentatie zal geven. Tijdens andere bijeenkomsten zullen andere vooraanstaande sprekers uitgenodigd worden zoals Jan van den Brandhof (Kasteeltuin Hemmen).

2                 Studiegroep Duurzaamheid.

De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op het bedrijf van Bert Griffioen te Boskoop/Wassenaar, waar op een hoog niveau aan duurzaamheid wordt gewerkt.

Beide studiegroepen zullen naar verwachting in de toekomst 3 keer per jaar bij elkaar komen op een bedrijf, waar de betreffende onderwerpen aan de orde komen. Uiteraard zal een rondgang op het bedrijf plaatsvinden, waar veel over het betreffende onderwerp te zien is en waarover gediscussieerd kan worden. Voor dit jaar zullen er 1 of 2 bijeenkomsten worden gepland. De eerste bijeenkomst is gepland in de tweede helft van september 2017, in principe aan het eind van de middag doorlopend in de avond.

De inhoud van de bijeenkomsten wordt samengesteld met de deelnemers en de locaties zullen verspreid zijn door heel Nederland of zelfs daarbuiten.

Een belangrijke doelstelling is om veel kennis te brengen, maar ook om te halen, zodat het kennisniveau van de gehele studiegroep versterkt wordt.

Eigen bijdrage: afhankelijk van het programma zal een beperkte eigen bijdrage gevraagd worden. Voor niet-LTO leden zal de bijdrage uiteraard hoger zijn.

Wilt u ook bij uw medewerkers informeren of zij interesse hebben in deelname aan één of beide studiegroepen.

Meld uzelf en uw medewerkers s.v.p. vóór 18 augustus aan bij Jos Swinkels via mailadres jos@josswinkels.nl

Vermeld alle namen van de deelnemers en aan welke studiegroep(en) de persoon wil deelnemen.

Deelname is op volgorde van aanmelding. Vanuit één bedrijf kunnen meerdere personen aangemeld worden, mocht de groep te groot worden, dan zullen maximaal 2 personen van een bedrijf per studiegroep kunnen deelnemen.

Meld u snel aan via jos@josswinkels.nl

Met vriendelijke groet,

 

Jos Swinkels en Gerrit Peeters

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement