Rozencultuurgroepen nemen uniek kijkje op Floriade

donderdag 17 maart, 2022

De Cultuurgroepen Rozen en Rozenonderstammen houden vrijdagmiddag 1 april een extra ledenbijeenkomst op de Floriade. Een unieke gelegenheid om alvast een kijkje te nemen, vlak voordat het evenement opengaat voor het publiek.

De ontvangst is om 14.15 uur in het Food Forum, een bijzonder, levend en duurzaam gebouw. Daarna zijn er korte presentaties door Jaap Smit, dendroloog bij het groenteam van de Floriade, en door Hetty Crooijmans, voorzitter van de rozencultuurgroep onder Anthos-secretariaat die de ontwerpen voor de rozeninzendingen heeft gemaakt. Ze zal onder meer vertellen welke mogelijkheden de Floriade voor leden van beide rozencultuurgroepen biedt.

Vervolgens leidt Jaap Smit de leden rond over het Floriadeterrein, waarbij natuurlijk de rozeninzendingen worden bekeken die gericht zijn op consumenten en institutionele gebruikers. Circa 18.00 uur is de bijeenkomst afgelopen.

Kwekers die lid zijn van één van de Cultuurgroepen Rozen en Rozenonderstammen (LTO en/of Anthos): graag uiterlijk 24 maart aanmelden (of afmelden) via secretariaat@spam-protectanthos.org (niet het mailadres eindigend op .com dat donderdag in aparte nieuwsbrief is verstuurd). Geef bij aanmelding aan met hoeveel personen u komt. Klik HIER voor alle informatie over de ledenbijeenkomst inclusief een routebeschrijving.

Veel gewassen op de Floriade lopen al uit en de nationale en internationale inzendingen krijgen vorm. Thema van de 7de Wereldtuinbouwtentoonstelling is Growing Green Cities. De gebouwen, inclusief het Food Forum waar de ledenbijeenkomst start, passen dan ook in De Groene Stad van de toekomst.

Hester van Gent (Anthos) en Gerrit Peeters

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement