Onderhandelaarsakkoord cao Open Teelten bereikt

vrijdag 03 februari, 2023

Werkgevers en vakbonden hebben een onderhandelaarsakkoord bereikt over de nieuwe cao Open Teelten. De belangrijkste afspraak is dat de salarissen tot 1 juli 2024 met 8% zullen stijgen. De vakbonden leggen dit akkoord momenteel voor aan hun leden.

De afgelopen weken is intensief onderhandeld over een pakket dat recht doet aan de financiële situatie van werknemers, maar dat ook past binnen de soms moeilijke omstandigheden waar de open teelten-sectoren zich in bevinden, meldt LTO Nederland. Ook de forse stijging van het minimumloon per 1 januari 2023 vroeg om maatregelen.

De cao wordt na instemming verlengd voor de duur van 16 maanden. De 8% wordt nog dit jaar verrekend met de lonen: met 5% op 1 maart 2023 en met 3% op 31 december 2023. Daarnaast worden afspraken gemaakt over een onderzoek naar het koppelen van de kwaliteit van de huisvesting, aan de afdracht van de huisvestingskosten.

De organisaties, LTO Nederland, handelsbond Anthos, KAVB en NFO hebben inmiddels ingestemd. De vakbonden leggen het onderhandelaarsakkoord op dit moment voor aan hun achterban. Wanneer die instemmen, is er definitief een nieuwe cao voor de open teelten.

De huidige cao loopt tot en met 28 februari 2023.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement