Meld opstanden voor Rassenlijst Bomen sneller aan via quickscan

vrijdag 11 maart, 2022

Kent u kwalitatief hoogwaardige bosopstanden of laanbeplantingen in uw omgeving of daarbuiten? Meld ze dan snel en gemakkelijk aan voor een quickscan, voor opname in de Rassenlijst Bomen.

Foto's: Paul Copini / Leo Goudzwaard

Het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) heeft het formulier voor het aanmelden van een opstand voor opname in de Rassenlijst Bomen verkort. Hierdoor kunt u sneller en gemakkelijker opstanden aanmelden.

Het CGN is continu op zoek naar nieuwe zaadbronnen van bomen en struiken voor de Rassenlijst. Deze lijst doet aanbevelingen over welke rassen en herkomsten geschikt zijn voor aanplant in bos, landschap en stedelijke groen op basis van hun genetische kwaliteit.

Groeiende zaadbehoefte vanwege Bossenstrategie

Er is een groeiende behoefte aan zaadoogst uit kwalitatief goede zaadopstanden, om de ambities van de Bossenstrategie te realiseren: 37.000 ha extra bos in Nederland in 2030.

Van veel soorten zijn momenteel weinig opstanden voor zaadoogst in de Rassenlijst. Daarom kunnen we uw hulp goed gebruiken bij het vinden van geschikte nieuwe opstanden.

Klik HIER om direct een opstand aan te melden. Hier worden ook de andere opties voor aanmelding benoemd. Het CGN zal op basis van de aanvraag een quickscan uitvoeren, om te bepalen of deze in aanmerking komt voor een keuring voor opname in de Rassenlijst.

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement