Kwekers brengen bezoek aan Floriade

donderdag 17 oktober, 2019

Op 8 oktober zijn de kwekers en belangstellende kwekers op uitnodiging van de Gemeente Almere en Floriade BV op bezoek geweest bij de Floriade in aanleg in Almere. Het gezelschap is ontvangen op het Forum in Almere en daar in het paviljoen van de Foodweek toegesproken door Paul Verdaasdonk directeur Floriade BV.

Hij heeft verteld over hoe het met de inzendingen verloopt en hoe het verder gaat. Floriade BV is verantwoordelijk voor de inzendingen en de entourage zoals evenementen en promotie van de Floriade. De Gemeente Almere is verantwoordelijk voor het basispark inclusief de bijbehorende beplantingen. Alles in goede samenspraak. Met name de bomen, die de kwekers afgelopen jaren beschikbaar hebben gesteld zijn geplant in het zogenaamde basispark.

Na de inleiding zijn de aanwezigen per boot vertrokken naar het park in ontwikkeling. Men heeft daar gezien hoe het met de geschonken bomen gaat en wat er nog meer te gebeuren staat.

Het gezelschap was onder de indruk van hoe goed het er nu bij staat en de grote diversiteit die er nu al te zien is. Er staan bomen van klein tot groot en van een natuurlijke vorm tot meer een kwekerijkwaliteit. Deze diversiteit zal zeker straks de bezoeker aanspreken was de algemene opvatting. De toelichting in het park kwam van Niek Roozen, die door de gemeente Almere is aangesteld als ontwerper van het park. Na de bomen zal de verdere beplanting ingevuld gaan worden met vaste planten, heesters en coniferen en bos- en haagplantsoen. Daarvoor zullen ook vragen voor beschikbaarheid/sponsoring uitgezet gaan worden.

Na de rondgang is het gezelschap per boot teruggekeerd naar het Forum. Daar zijn de aanwezigen toegesproken door Remco Schnieders van de gemeente Almere. Hij heeft de aanwezigen nogmaals bedankt voor de geweldige medewerking van de boomkwekers tot nog toe en gevraagd om deze medewerking verder door te zetten naar de Floriade Almere in 2022.

Al met al kijken de aanwezigen terug op een geslaagde middag en is met nog enthousiaster geworden over de voortgang.

Vanuit de vakgroep en cultuurgroepen waren Aad Vollebregt, Caroline Janssen-Michels, Joost van den Oever en Jan van Leeuwen aanwezig. Met de gemeente Almere is afgesproken, dat de samenwerking  met de Vakgroep verder versterkt wordt om het geheel tot een succes te brengen. Onze voorzitter Henk Raaymakers is het bestuurlijk aanspreekpunt voor de Floriade.

Meer nieuws

Even schrikken.

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement