Henk Raaijmakers koninklijk onderscheiden

vrijdag 05 november, 2021

Henk Raaijmakers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de koninklijke onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de belangen van de boomkwekerij- en de agrarische sector.

Foto: Gemeente Deurne

Henk ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van de burgemeester van Deurne, Greet Buter, tijdens de viering van het 125-jarig jubileum van de ZLTO. „Hij is een verbinder die niet alleen de verschillen opzoekt van de diverse sectoren, maar altijd kijkt naar de overeenkomsten en dat als vertrekpunt gebruikt om veranderingen ten goede te keren.”

De boomkweker uit Deurne begon zijn bestuurswerk voor de ZLTO-afdeling Deurne. Naast voorzitter was hij ook nog jarenlang bestuurslid van Stichting Innovatief Groen. Sinds 2016 is hij bestuurslid van de Integrale Gebiedscommissie Peelvenen en vertegenwoordigt de agrarische belangen van de regio Deurne-Asten.

Aan de wieg van onder andere CEMP

Van 2009 tot 2020 heeft Henk zich ingezet voor LTO Nederland en de LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Als voorzitter van de vakgroep heeft hij een enorme bijdrage geleverd aan het verwerven van een goede positie van de vakgroep binnen LTO Nederland. Daarnaast stond Henk aan de wieg van de Coöperatie Effectief Middelen Pakket, kortweg CEMP, de ondernemersgroepen in het ZLTO-gebied, de internationale leverings- en handelsvoorwaarden voor onze leden, en de integratie van de Zomerbloemen als cultuurgroep binnen de vakgroep.

Bij de ontvangst van de koninklijke onderscheiding sprak ook huidig voorzitter van de vakgroep, Aad Vollebregt, Henk toe. „Je hebt dit allemaal kunnen doen dankzij de support en onvoorwaardelijke steun van je vrouw Hannie. Je bent een reuze aardige en toegankelijke man en je zet je bijzonder in voor je gezin, je bedrijf en voor de sector. Deze koninklijke onderscheiding is daarom volledig terecht aan jou toegekend. Mede namens de vakgroep gefeliciteerd!”

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement