DG Sonnema bezoekt de boomkwekerij

vrijdag 10 november, 2017 Helma Hoff
Vandaag bracht Directeur Generaal ‘Agro en Natuur’ Marjolijn Sonnema van LNV op uitnodiging van de vakgroep een bezoek aan de boomkwekerij. Samen met een delegatie van de vakgroep, LNV, NVWA en Naktuinbouw is zij rondgeleid in Boskoop.

Er zijn drie heel verschillende bedrijven bezocht, waarmee we verscheidenheid, innovativiteit en ondernemerschap van de sector goed hebben kunnen laten zien. We zijn gestart bij Koos Buitenhuis VOF, gespecialiseerd in pot- en containerteelt van oa coniferen. Vader en zoon hebben laten zien dat creativiteit en ‘blijven proberen’ leiden tot succes. In de aanpak van plantgezondheid, en in sociaal ondernemerschap. Boomkweker William de Bruijn nam ons daarna mee in de teelt van heesters in de volle grond. Zijn focus ligt sterk op de balans van een gezonde bodem, en versterking van de biodiversiteit voor het verkrijgen van een gezond en sterk product. Bij het derde bedrijf, Gebroeders Van der Salm stond vooral het internationaal produceren centraal.  

Tijdens het werkbezoek is een goede discussie gevoerd over de beleidsthema’s die voor de boomkwekerijbedrijven belangrijk zijn. Enkele conclusies: de boomkwekerij is met De Groene Stad de sector met oplossingen voor ‘het klimaat’. En de goede professionele samenwerking tussen LNV, vakgroep, Naktuinbouw en NVWA zorgt voor sterke schakels in de keten van ziektepreventie, keuringen & controles en toegang tot internationale markten.

Voorzitter Henk Raaijmakers van de LTO vakgroep bomen en vaste planten kijkt terug op een geslaagde ochtend. Hij ziet uit naar een verdere samenwerking met mevrouw Sonnema en het nieuwe ministerie van LNV.

 

Meer nieuws

Kwekers brengen bezoek aan Floriade

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement