Cultuurgroep Fruitgewassen denkt mee over sortiment fruitgewassen Floriade

vrijdag 30 juni, 2017
De cultuurgroep fruitgewassen heeft haar vergadering van woensdag 28 juni jl. op het Floriade terrein te Almere gehouden. De reden is dat de cultuurgroep mee gaat denken over het sortiment van de diverse fruitgewassen dat voor de Floriade van 2022 aangeplant gaat worden.

De cultuurgroep werd door directeur financiƫn en tuinbouw van de Floriade, de heer Jan Willem Griep, welkom geheten. Na een toelichting van de heer Griep over de ontwikkelingen en de aanpak van de Floriade kreeg de cultuurgroep uitleg van landschap architect Niek Roozen van de Floriade, over de opzet van het groen en het arboretum. De cultuurgroep fruitgewassen zal mee gaan denken over het sortiment aan fruitgewassen, zowel hard- als zacht fruit, dat aangeplant kan worden. Daarbij wordt gekeken naar soorten die niet alleen gangbaar en leverbaar zijn, maar ook soorten die in het Thema de Groene Stad thuis horen.

Met als thema 'De Groene Stad' belooft de Floriade in 2022 te Almere een spectaculaire en innovatieve Floriade te worden, die zowel voor jong als oud aantrekkelijk wordt. Een kans om ons als sector aan de wereld te kunnen laten zien!

Meer nieuws

Positief maar bezorgd.

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement