Betrek Burgers in de communicatie

vrijdag 12 oktober, 2018 -  Caroline Janssen-Michels
Enkele weken geleden vond de vakbeurs openbare Ruimte plaats. Tijdens deze beurs waren er verschillende lezingen waaronder één van weervrouw Helga van Leur. Wauw, wat kan zij goed en inspirerend vertellen. Naast dat ze veel energie uitstraalt, wist ze mij echt te binden aan haar lezing.

Ik vroeg me af waarom ze mij zo wist te overtuigen. Terugkijkend naar haar presentatie was het niet alleen haar enthousiasme, maar vooral de onderbouwing. Alles wat ze vertelde was visueel onderbouwd.

Dit moeten wij als boomkwekers ook blijven doen. Onze grote uitdaging is de burger erbij te betrekken. Wanneer zij het belang zien van groen gebeurt het ook.

Regels worden aangepast wanneer deze noodzakelijk blijken te zijn. Een ambulance met sirene mag door rood rijden. Dit accepteren we, we maken op zo’n moment extra ruimte voor deze ambulance. Het is namelijk noodzakelijk. Op deze manier is het onze plicht als kwekers om burgers te wijzen op de noodzaak van groen. Wanneer we dit onderbouwen met cijfers en feiten kunnen we de burgers hier in mee nemen. Denk aan wat bomen aan water op kunnen vangen bij (extreme) regenval. Die bomen kunnen het verschil maken, dat een huis onder water loopt of niet. Wanneer we dit met feiten onderbouwen aan de burger, dan wordt het vallende blad wat sommige burgers als grote irritatie ervaren omgezet naar acceptatie. Deze bomen worden wenselijk.  Op deze manier krijgen we die burger zover om te pleiten voor meer groen in de gemeente. Voor deze feiten hebben we heel veel aan de groene stad. Ik ben dan ook heel blij dat LTO hierin ondersteund. Promotie voor onze sector is namelijk zo belangrijk. Het is onze taak als sector ervoor te zorgen dat we hier onderzoek naar blijven doen. Maar natuurlijk is het net zo belangrijk dat wij dit zelf als kweker ook overdragen naar de burgers.

Wat kunnen we dan als individuele kweker doen… bezoek de website www.degroenestad.nl is en bekijk de factsheets eens goed. Je staat er versteld van wat groen voor ons doet en draag dit vooral uit naar je omgeving!

 

Carolin Janssen-Michels

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement