Balans tussen gezin en werk

vrijdag 11 oktober, 2019

Naast bestuurder zijn in de vakgroep van LTO en het runnen van de kwekerij heb ik samen met mijn vrouw ook een gezin. Mijn gezin komt natuurlijk altijd op 1. Samen met Yvonne mijn vrouw hebben we 2 dochters van 6 en 4 jaar oud.

De oudste is dit schooljaar gestart in groep 3 en de jongste is begonnen in de kleuterklas. Dat betekent dat ze sinds kort allebei de hele week naar school gaan. Tussen de middag proberen we altijd samen te lunchen. De 2 meiden komen dan samen uit school even naar huis en gaan na de lunch nog even terug naar school. Onze jongste dochter had even de regenmeter bekeken die mooi gevuld was door een paar mooie buien. Ze wist piekfijn te vertellen dat papa blij was met de regen ‘Want dat was toch goed voor de bomen’!

Dit zijn natuurlijk de kleine dingen die je niet snel vergeet maar eigenlijk ook waar je het allemaal voor doet. Ik vind het soms best lastig om de balans te vinden tussen privé en werk. We wonen ook bij de kwekerij dus het werk is altijd dichtbij, vooral met de 2 zomers die we achter de rug hebben zijn er veel extra uren in de teelt gaan zitten die ik ook graag aan mijn gezin besteed had. Soms heb je geen keus en moet het werk gewoon gebeuren en gelukkig begrijpen we dat van elkaar en komen we er samen wel uit. Ik ben ook een type die maar doorgaat als er niets gezegd wordt want we hebben immers het mooiste vak dat er bestaat! Het gebeurt dan wel eens dat ik word teruggefloten en er spontaan een dagje of een weekend weg geboekt wordt.

Als kweker ben je eigenlijk ook vaak druk, natuurlijk zijn er ook wat rustigere periodes en juist dan is het belangrijk om er even van te profiteren en wat extra aandacht aan het gezin te besteden.

Die drukke periode staat nu weer voor de deur en we staan alweer aan het begin van een nieuw seizoen. We zijn druk met het planten van nieuwe teelten en tussendoor worden de eerste orders alweer uitgeleverd. Het lijkt er vooralsnog allemaal positief uit te zien, de planten hebben goed gegroeid en er is voldoende vraag. Ik sluit nu af want ik ga nog even 2 meiden voorlezen voor het slapengaan. Ik wens iedereen alvast een succesvol najaar toe!

Sander Hendrikx

Bestuurslid LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement