Werk aan de winkel

maandag 15 januari, 2018
Op het gebied van het sociaal economisch beleid is er veel werk aan de winkel. Zeker voor onze sector, die wat betreft directe loonsom de op één na grootste binnen de agrarische productiesectoren is, is dit beleidsterrein van groot belang. Voor veel van onze bedrijven is de loonkostenpost een grote kostenpost.

Het is daarom van belang dat er per  Euro structureel een goede productiviteit gehaald wordt. Voor de werkgever is de juiste omgang met de werknemer een voorwaarde om tot rendement te komen.

Belangrijk is het daarom, dat we als LTO Bomen en Vaste Planten stevig aan het stuur zitten om op de eerste plaats de leden te helpen dit mogelijk te maken. Het duidelijkst wordt het bij het afsluiten van een arbeidsvoorwaarden CAO. Maar zeker zo belangrijk is dat we met LTO de mogelijkheid benutten, de ooit door LTO ingestelde fondsen als BPL en Colland te besturen en daarmee een goede pensioeninstelling en een arbeidsmarktfonds, als Colland te beheren. Met de laatste faciliteren we daarmee de werkgever op het gebied van bijscholing, werknemersontwikkeling, arbo en arbeidsmarktvraagstukken.

Maar vanuit LTO hebben we ook directe lijntjes met SZW en haar minister, SER en Stichting van de Arbeid en de 2e kamer. Je kan dus bij kwesties zeer snel schakelen. Niet dat dan alles snel wordt opgelost, maar met het nodige geduld boek je resultaat, zoals bijvoorbeeld bij de uitzondering op de WWZ of de diverse cafetariaregelingen.

Zelf vind ik, dat we als LTO dit werk wel eens wat meer naar onze leden mogen laten zien. Er is geen centrale werkgeversorganisatie in dit land waar de leden/bedrijfsgenoten zo kort bij de voorzitter of zijn bestuurders staan als bij LTO. Zij spreken allen de taal en weten wat werken met de handen in de klei is.

Het nieuwe kabinet heeft veel van onze werkgeversvoorstellen in het regeerakkoord opgenomen, laten we er nu aan werken, dat dit uitgevoerd gaat worden.

Dat betekent dus: “Werk aan de Winkel”.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement