Opgaand spuiten in boomteelt per 1-1-2021 een (te?) grote uitdaging

donderdag 13 februari, 2020

Per 1 januari 2021 gaan er strenge eisen gesteld worden aan de spuittechniek, die in hogere boomkwekerijgewassen veelal wordt toegepast. Dit zijn laanbomen, grote heesters, coniferen en solitairen. Alles heeft te maken met het beperken van drift.

Momenteel is er geen apparatuur-spuitmachines die voldoende voldoet aan de eisen die per 1-1-2021 gesteld worden. Dit betekent dat de sector een grote uitdaging heeft om binnen 10 maanden machines te hebben die wel aan de verplichte voorwaarden voldoen.

Een aantal jaren geleden is er reeds onderzoek gedaan naar alternatieven voor de  axiaalsuiten en andere luchtondersteunende machines. Op 26 februari a.s. is er een bijeenkomt op initiatief van de Cultuurgroep Laanbomen en in samenspraak met TCO Opheusden om de problematiek in kaart te brengen en hoe we het verder zullen oppakken. Aan deze bijeenkomst wordt deelgenomen door afgevaardigden van de LTO Vakgroep, LTO cultuurgroep Laanbomen, TCO, mechanisatiebranche, SKS, en adviseurs.

We zullen u als lid van de vakgroep op de hoogte houden als er verdere ontwikkelingen zijn.

Vragen en suggesties kunnen worden doorgegeven aan Gerrit Peeters en Jan van Leeuwen, secretaris en voorzitter LTO Cultuurgroep Laanbomen.

 

Jan van Leeuwen                                 Gerrit Peeters

Tel. 0624534232                                   06-25120007

-mail: jan.van leeuwen@spam-protectziezo.biz         gerrit@ltobomen.nl

 

Meer nieuws

Droevig bericht

Bericht van de CEMP coƶperatie

Vakbeurzen: meedoen of bezoeken?

HEFTRUCK, VEILIGHEID VOOROP

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement