Column: Groen is Leven

vrijdag 31 januari, 2020

Afgelopen jaarvergadering van onze cultuurgroepen Laanbomen en Bos- en Haagplantsoen werd de slogan: “Groen is leven” weer even aan gehaald. Deze slogan zegt in 3 woorden precies wat groen betekent. Als kweker moeten we dit ook blijven uitdragen. Als LTO lid/bestuurder ben ik ook trots dat we de Groene Stad mede hebben opgericht. Deze stichting heeft een hele belangrijke bijdrage in het uitdragen waarom groen zo belangrijk voor iedereen is.

Caroline Janssen-Michels

Door onderzoeken kunnen we met de Groene Stad op feiten gebaseerde resultaten communiceren naar de buitenwereld. Neem zelf eens een kijkje op www.degroenestad.nl en gebruikt dit in je eigen communicatie. Zelf weten we natuurlijk al lang dat onze boomkwekerij producten veel meer met ons doet dan alleen dat het mooi is voor de omgeving.
Neem Australië als voorbeeld, het blijkt dat het hier langzaam steeds warmer wordt. Die warmte draagt bij aan de vele hectares natuur die nu in vuur opgaan. Ze raken nu letterlijk van de regen in de drup. De regen die hard nodig is zorgt nu weer voor overstromingen. Er is geen groen meer dat al dit water opneemt en de grond is hartstikke droog. Vervolgens hebben ze last van de zandstormen. Hier blijkt uit alles GROEN is LEVEN.

Wij als kwekers moeten dit uitdragen, maar nog belangrijker voor de toekomst, is dat we de omgeving hierin meenemen. Wij produceren voor een gezonde toekomst. Steeds vaker krijgen we bij LTO de termen te horen dat we als boomkwekers de horizon vervuilen met onze kwekerijen. Of we zorgen voor overlast.
Groen moet gekweekt worden en hiervoor moeten we de omgeving trots maken dat het in hun buurt staat en voorkomen dat dit als last gezien wordt. Want iedereen denkt aan klimaat en alles moet groener, tegelijkertijd wordt er vaak gedacht ‘not in my backyard’.
Als Bos- en Haagkweker en lid van de LTO zijn er borden te bestellen, waarbij de omgeving wordt geïnformeerd over de positieve effecten. Deze zijn te bestellen met een eigen bedrijfslogo en informatie hierover vindt u op www.ltovakgroepbomenenvasteplanten.nl . Een mooi voorbeeld om de omgeving goed te informeren.

Dus laten we als kwekers de omgeving er goed bij betrekken en ze trots maken dat deze producten door ons gekweekt worden, want…….Groen is Leven!

Caroline Janssen-Michels

Bestuurslid van de vakgroep

Meer nieuws

Droevig bericht

Bericht van de CEMP coöperatie

Vakbeurzen: meedoen of bezoeken?

HEFTRUCK, VEILIGHEID VOOROP

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement