Bijeenkomst Studiegroep Fruitgewassen verschoven naar donderdag 10 oktober

vrijdag 04 oktober, 2019

In eerdere berichten werd vermeld dat de studiegroepbijeenkomst op vrijdag 4 oktober zou plaats vinden. Deze datum is uitgesteld naar donderdag 10 oktober. 

Er komen diverse actuele onderwerpen aan de orde en het hoofdthema is Fertigatie.

Door de steeds drogere zomers en extremere weersomstandigheden wordt beschikbaarheid van water en beregening steeds belangrijker en mogelijk een beperkende factor. Fertigatie kan op verschillende manieren toegepast worden en kan een deel van de knelpunten oplossen.

Ondanks de natte periode van nu hebben we in grote delen van Nederland nog steeds een groot te kort aan water, de grondwaterstanden zijn nog lang niet hersteld.

Progamma 10 oktober:

Kees Overheul (van Agrifirm) zal de fertigatie toelichten vanuit de teeltkant, zoals voordelen, nadelen, waar rekening meehouden etc. en daarnaast zal Theo Heesakker (Directeur VGB) de technische kant en ook technische mogelijkheden van fertigatie toelichten.

Naast fertigatie komen ook de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Ontwikkelingen gewasbescherming, en dan met name Onkruidbestrijding. Hoe kunnen we daar in 2020 mee omgaan, zijn er nieuwe middelen?
  • Koper spuiten → op welk moment, voor of na het toppen.

Uiteraard vindt ook een rondleiding plaats over het Gastbedrijf Boomkwekerij Roelofs te Zeewolde, waar o.a.de fertigatie bekeken wordt.

Indien u interesse heeft in de studiegroep Fruitbomen, kunt u contact opnemen met Gerrit Peeters, tel: 06-25120007 of mail: gerrit@ltobomen.nl

Meer nieuws

© 2020 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement