Nieuws vaste planten

Veiligheid in buitengebied

dinsdag 31 mei, 2016 Ursula Elskamp
Sinds in 2013 de rode diesel voor de agrarische sector is afgeschaft, is de diefstal van diesel in Zuidoost Nederland maar ook elders enorm toegenomen. Of het nu gaat om diesel uit een opslagtank, uit trekkers of andere landbouwmachines (al dan niet achter een hek), via de pompinstallatie op het erf of uit motorpompsets voor beregening in het veld.

Daarover is in de diverse agrarische media inmiddels vaak genoeg bericht. Ook beregeningsproeiers zijn vanwege de messing geliefd bij het dievengilde, zelfs al zijn ze om die reden tegenwoordig van kunststof.

Er zijn ondernemers die al bewegingsmelders en/of een sms-alarmsysteem op de beregeningspomp en of - sproeiers hebben laten installeren: dat waarschuwt bijvoorbeeld als iemand de deur probeert te forceren of als het peil in de dieseltank snel daalt (zie foto), of als de sproeikop een bewegingsmelding geeft.

Op de website van LTO Ledenvoordeel bieden gespecialiseerde bedrijven tal van maatregelen aan om de veiligheid van uw spullen op het erf en in het veld te verbeteren.

Foto: Beregeningsunit Bron Mart van Dijk Swolgen augustus 2015

Meer nieuws vaste planten

Conferentie Vaste Planten in Zweden

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement