Webinar: Hoe kun je zelf aan de slag met functionele agrobiodiversiteit?

woensdag 22 november, 2023

Hoe kun je zelf aan de slag met functionele agrobiodiversiteit, oftewel de rol van de natuur op je bedrijf? Experts leggen het woensdagavond 29 november uit tijdens een webinar.

Wat omvat functionele agrobiodiversiteit (ook wel afgekort tot FAB) precies? Waar staat de praktijk momenteel met FAB? Kun je via de samenstelling van bloemen en kruiden specifieke insecten aantrekken of afstoten? Welk mengsel kies je dan? Hoe zit het met gerichte plaagbestrijding, en de bodemweerbaarheid? Wat zijn de kosten en baten van FAB? Al deze vragen worden in het webinar beantwoord over de rol van de natuur op het bedrijf.

Het webinar wordt geleid Eric Kiers, directeur verduurzaming van CropLife NL (branchevereniging van bedrijven die gewasbeschermingsmiddelen en biostimulanten ontwikkelen). Daarnaast zitten de volgende experts aan tafel:

  • Felix Wackers, director R&D van Biobest;
  • Paul van Rijn, senior researcher Universiteit van Amsterdam;
  • Mellany Klompe, akkerbouwer in Hoeksche Waard;
  • Pieter Maris, akkerbouwer in Dinteloord.

Het webinar duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Meld je aan via deze link. Kort voor aanvang ontvang je een mail met een inlog-link. Kun je het webinar niet live volgen? Meld je evengoed aan, want na afloop ontvang je een terugkijk-link.

Het webinar is onderdeel van een webinarreeks over telen met minder chemie dat het LTO-programma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ deze winter organiseert. Telkens over een specifiek thema binnen weerbaar telen, op een woensdagavond gedurende 1 uur.

Arno Engels

Meer nieuws

Uitnodiging nieuwe voorzitter

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement