Nieuwsbericht van de CEMP

vrijdag 13 juli, 2018 -  Peter van 't Westeinde: Cemp
In haar laatste vergadering heeft het CTGB weer enkele middelen toegelaten en uitgebreid in de boomkwekerij en de vaste planten.

Het middel Viva van Chrysal is toegelaten als groeiregulator in de bedekte teelt van potplanten, snijbloemen en Phalaenopsis.

Het middel Tellus op basis van trichoderma is toegelaten in potplanten tegen o.a. rhizoctonia, sclerotina, pythium en phytophthora.

Het insecticide Mainspring is toegelaten in de bedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten tegen o.a. mineervliegen, floridamot en tripsen.

Het schimmelmiddel Paraat heeft via het Fonds Kleine Toepassingen een uitbreiding gekregen in de onbedekte en bedekte teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten. Paraat werkt o.a. tegen Blad- en taksterfte, voetrot, stengelrot, wortelrot en valse meeldauw. Paraat is samen met de toelatingshouder door de CEMP boomkwekerij voor deze toelatingen aangevraagd en de financiering voor deze uitbreiding is tot stand gekomen via het Fonds Kleine Toepassingen.

Ook is op initiatief en met ondersteuning vanuit de CEMP boomkwekerij het herbicide Katoun Gold uitgebreid naar het professionele gebruik in openbaar groen, open verharding en onverhard terrein.

Tot slot is het middel Axidor toegelaten in boomkwekerijgewassen en vaste planten in de onbedekte teelt ter bestrijding van valse meeldauw en phytophthora.

Meer nieuws

© 2018 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO