Uniform registratieformulier tuinbouw, Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

vrijdag 27 maart, 2020

Via dit bericht van de vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen kunt u het Registratieformulier Tuinbouw, door de vakgroep aangepast aan onze sector, downloaden. Tevens ontvangt u uitleg over het documenteren van de financiële schade coronacrisis en het document "Bewijsvoering verlies door crisis i.v.m. coronavirus", waarin ook een uitleg over het registratieformulier is opgenomen.

Mocht u vragen hebben over het formulier dan kunt u deze alleen per mail richten aan gerrit@ltobomen.nl

Documenteer financiële schade coronacrisis

Boeren en tuinders leiden veel omzetschade door het uitvallen van vraag en doordat extra kosten moeten worden gemaakt. Het is belangrijk dat ondernemers hun omzetschade en extra kosten goed bijhouden en vastleggen. Registratie van uw schade betekent niet dat ondernemers hiermee aanspraak maken op compensatie. De registratie is vooral bedoeld om, indien er een regeling voor schadecompensatie komt, een claim onderbouwd kan worden.

LTO Nederland adviseert ondernemers om:

  • Inkomstenderving en extra kosten zorgvuldig te registreren;
  • Bewijslast te verzamelen en te archiveren met datum en omschrijving zoals bijvoorbeeld foto’s, mails met afzegging van orders, etc.

Uniform registratieformulier tuinbouw

De Taskforce Financiën van de crisisorganisatie Coronacrisis Tuinbouw, waar LTO Nederland bij betrokken is,heeft een hulpmiddel in de vorm van een registratieformulier met handleiding ontwikkeld.

De vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen heeft het registratieformulier voorzien van een extra toelichting toegesneden op de eigen sector en een aangepaste handleiding genoemd "Bewijsvoering verlies door crisis i.v.m. coronavirus".

Merk op dat dit formulier een van de mogelijke hulpmiddelen kan zijn als er schadecompensatie zou komen. Het is een handreiking om nu al schade te registreren, zonder officiële status. Het formulier hoeft niet met LTO Nederland te worden gedeeld.

 

  • Download  HIER  het formulier van de Vakgroep en
  • HIER het formulier "Bewijsvoering verlies door crisis i.v.m. coronavirus"van de vakgroep;

 

Mocht u vragen hebben over het formulier dan kunt u deze alleen per mail richten aan gerrit@spam-protectltobomen.nl

De LTO vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen ontvangt graag van u (leden en niet-leden) op MAANDELIJKSE basis het BEDRAG dat ontstaat bij de optelling A t/m D, zie in het groen op het formulier totaal maart, april en mei.

Hiermee wordt het mogelijk om een eigen impactanalyse van onze sector op te stellen.

U kunt dit bedrag mailen naar avdijk@spam-protectlto.nl Het eerste bedrag betreft dan de maand maart 2020 en dat is week 11 t/m 13 van het formulier. 30 en 31 maart valt in week 14 en die twee dagen komen bij april te staan.

We wensen u veel succes en vooral gezondheid in deze coronacrisis,

 

Met vriendelijke groet,

Namens de LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

 

Henk Raaijmakers (voorzitter)

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement