Terugblik op spuitlicentie-bijeenkomst bij Gebr. Rotteveel

donderdag 14 september, 2023

Afgelopen woensdag 13 september organiseerden de LTO Cultuurgroepen Vaste Planten en Zomerbloemen een spuitlicentie-bijeenkomst bij Gebr. Rotteveel in Noordwijk. Terugblik op een geslaagde bijeenkomst.

De bijeenkomst is bezocht door totaal 28 kwekers van vaste planten en zomerbloemen. Adviseurs van Compas Agro verzorgden de presentatie. De groep werd opgesplitst in pottenkwekers en landplantenkwekers, waarmee we de deelnemers op hun wenken konden bedienen.

De pottenkwekers liepen buiten over het containerveld en werden voorgelicht over specifieke teeltproblemen. Intussen kregen de landplantenkwekers informatie over problemen met grondstructuur, aaltjes, onkruiden en groenbemesters. Ook is bij de landplantenhoek een demo geweest met elektrisch aangedreven onkruidbestrijders.

Lijsten fungiciden en herbiciden doorgenomen

Naderhand zijn de lijsten van fungiciden en herbiciden samen doorgenomen met de deelnemers. Zij weten nu welke middelen op dit moment gaan verdwijnen, en welke middelen eventueel nog een toelating kunnen krijgen, omdat er via de CEMP Coöperatie gewerkt wordt aan een uitbreiding op etiketten.

Er werd tijdens de bijeenkomst actief gebrainstormd en gediscussieerd. Na de soep en de broodjes gaf Roy Rotteveel van het gastbedrijf nog voor de belangstellenden een rondleiding over de kwekerij. Al met al een ontspannen middag waar genoeg kennis kon worden opgedaan en genetwerkt kon worden.

Theo Vilier

LTO Cultuurgroep Vaste Planten

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement