Opnieuw cursus toekomstbestendige bomen

vrijdag 05 april, 2024

De LTO Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen organiseert ook dit jaar een cursus over toekomstbestendige bomen, wederom met Jaap Smit als cursusleider.

De cursus staat gepland op donderdag 6 juni; locatie is binnenkort bekend. De cursus zal in grote lijnen overeenkomen met de eerste cursus van afgelopen september die geslaagd mag worden genoemd. Bekijk hierboven op LTO YouTube een video met impressies.

Tijdens de cursus komt onder andere het verschuiven van klimaatzones aan bod, de impact hiervan op het sortiment laan- en sierbomen. Ook zal cursusleider Jaap Smit, dendroloog en Groene Curator van Trompenburg Tuinen & Arboretum, takken laten zien van verschillende soorten die toekomstbestendig zijn. Na afloop ontvangen de cursisten een uitgebreide lijst van toekomstbestendige bomen.

Snelgroeiende soorten, meer snoei nodig

In de nieuwe cursus zal meer aandacht zijn voor de kweekbaarheid van bomen. Het betreft niet alleen de vermeerdering, maar zeker ook de verdere opkweek en de nodige gewasverzorging. „Sommige toekomstbestendige soorten groeien zo hard, dat er meer snoei nodig is”, legt Jaap uit. „Dat betekent wel dat de bomen duurder worden. De teelt moet natuurlijk wel rendabel zijn voor ondernemers in de boomkwekerij.”

Aanmelden is binnenkort mogelijk. Dan zullen ook de deelname-kosten bekend zijn.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement