Instandhouding bufferzone 7 regio Zundert

woensdag 05 juni, 2024

Ook dit jaar zal Treeport Zundert de instandhouding van Bufferzone 7 bacterievuur organiseren.

Foto: Naktuinbouw

Jaarlijks zorgt Treeport Zundertdat de gelden bijeengebracht worden, om de noodzakelijke inspecties van de waardplanten uit te kunnen laten voeren. En daarmee de kans op een uitbraak van bacterievuur zo gering mogelijk te houden.

Naktuinbouw zal de tarieven voor instandhouding van bufferzones in 2024 opnieuw verhogen. Treeport heeft daardoor besloten om, voor het eerst in jaren, ook een kleine verhoging door te berekenen. Zo zal het basisbedrag van 200 naar 210 euro verhoogd worden. Het bedrag per are zal van 2,25 naar 2,45 euro verhoogd worden. Alle bedragen zijn exclusief btw.

De aangesloten bedrijven ontvangen een mail met daarin een overzicht van de gegevens die bij Treeport bekend zijn. Is er niets gewijzigd, dan hoeft u niets te doen. Is bijvoorbeeld het aantal are gewijzigd? Reageer dan voor 15 juni 2024 op de overzichtsmail die Treeport-leden ontvangen.

Nodig voor PZ-plantenpaspoorten

Aansluiting bij bufferzones is tevens nodig om PZ-plantenpaspoorten te kunnen verkrijgen. Bij verhandeling naar EU-lidstaten moet een partij altijd een plantenpaspoort bevatten, met name bij waardplanten van bacterievuur voor Estland. Hiervoor waarschuwt Naktuinbouw. Aanmelden voor Bufferzone 7 kan via info@spam-protecttreeport.eu.

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement