Erik Stuurbrink nieuw bestuurslid LTO Vakgroep

vrijdag 10 november, 2023

Erik Stuurbrink is benoemd tot bestuurslid van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Hij gaat zich nu ook landelijk inzetten voor belangen van kwekers, waarvoor hij zich al regionaal vanuit TCO sterk maakt.

Erik (49) gaat de bestuursfunctie in de landelijke vakgroep combineren met zijn dagelijkse bestuurswerk voor Tree Centre Opheusden. Dat doet hij al (met een tussenpauze) sinds de oprichting van TCO. Hij heeft daar de portefeuille Belangenbehartiging. „TCO werkt regionaal en daarin zijn we best ambitieus, betreffende zaken waarin je als sector samen met gemeenten opereert. Het gaat landelijk veelal om dezelfde vraagstukken, en in de landelijke sector kom je vaak dezelfde mensen tegen. Het werk voor TCO en LTO vult elkaar aan.”

Ondernemen met paplepel ingegoten

Erik komt uit een Opheusdense ondernemersfamilie. „Mijn vader was melkboer met een rijdende wagen in Wageningen. Hij begon op een gegeven moment ook fruit uit de Betuwe te verkopen, dat liep heel erg goed. Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten.”

Al jong begon Erik op een groenteteeltbedrijf te werken dat later overschakelde naar perkplanten. Na 5 jaar als inkoper van een tuincentrum, ging hij werken bij Boomkwekerij en Groencentrum De Batterijen in Ochten. Dat bedrijf nam hij over. Sinds kort is De Batterijen overgegaan op Alberto, één van zijn zes kinderen. Dit heeft onder andere te maken met gezondheidsredenen van Erik.

Groene projecten adviseren

Onlangs is Erik als zzp’er een nieuwe onderneming gestart, ES Expertise. Hiermee gaat hij projecten adviseren in de groene sector, waaronder projecten van overheden en projecten rond burgerparticipatie. „Met de kennis die ik of anderen heb opgebouwd over groen, wil ik vooraan zitten bij projecten. Niet dat groen een sluitpost is van een project.”

Daarnaast geeft Erik sinds kort één dag per week boomteeltles vanuit het Laanboomhuis. De boomteeltstudenten volgen mbo-niveau 2 en 3 bij het Hoornbeeck College. „Jongeren hebben me altijd al getriggerd. Ik vind het leuk om mijn kennis over de sector aan hen over te dragen. Dat geeft mij voldoening.”

Met welke onderwerpen Erik zich specifiek binnen de landelijke vakgroep zal bezighouden, wordt de komende tijd duidelijk en afgestemd met Bob Leenders, die tegelijk met Erik is benoemd tot bestuurslid van LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen. Ze kennen elkaar al. „De Batterijen levert onder andere aan Intratuin en Bob heeft daar gewerkt. Samen hebben we toen met collega’s onder andere de bioverkoop van fruitbomen opgezet.”

Arno Engels

Meer nieuws

Uitnodiging nieuwe voorzitter

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement