Docentenbijeenkomst boomkwekerijonderwijs

woensdag 22 november, 2023

Afgelopen maandag kwamen docenten uit het boomkwekerijonderwijs bijeen bij Handelskwekerij De Bloemenkampen in Nunspeet.

Talentboom organiseerde de bijeenkomst waarbij, naast docenten, andere betrokkenen uit het boomkwekerijonderwijs aanwezig waren. Namens LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen heette Corine Fleuren de groep van harte welkom. Daarna vertelde Herco van de Berg over gemaakte keuzes bij De Bloemenkampen, gevolgd door een rondleiding op het bedrijf.

Activiteiten Greenform

Na een stampottenbuffet stonden twee sprekers op het programma. Jacqueline van der Burg van stichting Greenform legde de verschillende activiteiten van Greenform uit, waaronder het platform Varb, het nieuwe kenniscentrum en de beurs Plantarium|Groen-Direkt. Vanuit Greenform kan bijvoorbeeld een gastles verzorgd worden, of uitleg over het beschrijven van plantnamen en eigenschappen.

Toekomstbestendige bomen in lessen

Hierna was het de beurt aan Jaap Smit, dendroloog en Groene Curator van Trompenburg Tuinen & Arboretum. Jaap nam ons mee in de wereld van toekomstbestendige bomen. Hoe ga je om met het sortiment in het licht van de klimaatverandering? Hoe nemen docenten deze zaken mee in de boomteeltlessen? Hoever kijk je vooruit als het gaat om teeltplannen en sortimentskeuze?

De presentaties leverden de nodige vragen en interessante discussies op. Scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers bedankte iedereen voor hun bijdrage en gastvrijheid. Na afloop was er ruimschoots gelegenheid om met elkaar verder te praten over de besproken onderwerpen, onder het genot van hapjes en drankjes.

Wij kijken met een tevreden gevoel terug op deze docentenbijeenkomst. En om dit gevoel vast te houden is gelijk een nieuwe datum geprikt voor de volgende bijeenkomst: maandag 15 april 2024.

André Hubregtse en Mariëlle Gooijaers

Meer nieuws

Uitnodiging nieuwe voorzitter

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement