Nog paar plaatsen vrij voor cursus vaste plantenteelt

vrijdag 18 november, 2022

De cursus vaste plantenteelt wordt vanaf 6 december gegeven in Boskoop. Het maximaal aantal deelnemers is 20. Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij, dus reageer snel, want vol is vol.

 

De cursus, georganiseerd onder verantwoordelijkheid van de LTO Cultuurgroep Vaste planten, bestaat uit 13 opeenvolgende dag- of avonddelen gevolgd door een examenavond. Bij de cursus horen twee excursies.

De cursus probeert zo praktijkgericht mogelijk alle aspecten van de vaste plantenteelt te behandelen. Belangrijke teelttechnische onderdelen komen aan de orde, zoals rustmechanisme, bewaring, bemesting, maar ook sortiment en herkennen van ziekten en plagen. Daarnaast worden handel en afzet in de vaste planten behandeld, evenals het belang van een goede naamgeving.

Voor iedereen iets nieuws te leren

De cursus is bedoeld voor iedereen met een flinke belangstelling voor vaste planten. In de afgelopen jaren waren dit voor het grootste deel kwekers en hun medewerkers, maar ook vaak mensen uit de handel, keuring en andere delen van de sector. Meestal volgen veel medewerkers van handelsbedrijven en kwekerijen de cursus, omdat dit bijdraagt aan een grotere betrokkenheid bij het product.

Doordat de cursus een breed karakter heeft, is er voor iedereen iets nieuws te leren. Zelfs mensen die al jaren in het vaste plantenvak zitten, kunnen op deze cursus de puntjes op de i zetten. Soms is het alleen al nuttig om eens goed te weten te komen waarom de dingen gaan zoals ze gaan.

Door de diversiteit van deelnemers is er ook ruimschoots gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen, en meningen te horen vanuit andere hoeken in de vaste plantenwereld. De handel en de kwekerij kunnen veel van elkaar leren.

Meer informatie en aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers is 20, dus reageer snel, want vol is vol. Voor meer informatie over de cursus, kosten, Colland-subsidie en uiteraard aanmelden: zie deze link van GroeiBalans, of stuur een mail naar René van Gastel: renevg@spam-protectgroeibalans.nl.

 

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement