Cursus Vaste Planten succesvol afgesloten

vrijdag 24 maart, 2023

Afgelopen dinsdag 21 maart hebben 11 mensen hun getuigschrift behaald voor de vaste-plantencursus 2022-2023.

De cursisten kwamen 13 middag/avonden uit diverse provincies zoals Friesland, Zeeland, Zuid-Holland en Brabant naar Boskoop om kennis te vergaren over de teelt en afzet van vaste planten. Deze cursus begon in december 2022 en eindigde half maart dit jaar.

René van Gastel van GroeiBalans verzorgde en organiseerde de cursus die ondersteund wordt door de LTO Cultuurgroep Vaste Planten.

De basis van deze cursus is in het verleden gelegd door Henk van den Berg en is verder aangepast met de huidige kennis en technieken van de vaste-plantenteelt. Aangevuld met een stukje economie en beschrijving van de diverse afzetmarkten, heeft deze cursus een brede basis waarmee elke cursist behoorlijk wat kennis heeft kunnen halen. Samen met enkele gastdocenten geeft deze cursus een goede inkijk in het vaste-plantenvak.

Gelukkig was er in de afgelopen cursus ook veel tijd voor discussie, wat voor vernieuwing en inzicht zorgde. In de zomer wordt de cursus nog afgesloten met een excursie naar twee kwekerijen, om nog een extra stuk praktijk toe te voegen.

De Cultuurgroep Vaste Planten is er trots op dat er weer 11 vakgenoten bij zijn!

Proficiat dames en heren!

Gerrit Peeters

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement