Column: Kennis is macht

vrijdag 26 januari, 2024

Kennis is macht, het is een uitspraak van Francis Bacon (1561-1626), een uitspraak waar zeker in het verleden veel waarde aan werd gehecht.

Corine Fleuren

Maar is het afschermen van kennis nog wel van deze tijd? Zou het niet veel beter zijn om juist kennis te delen?

Waar kan je eigenlijk kennis opdoen? Veel kennis doe je op door te spreken met collega’s, medewerkers, toeleveranciers, adviseurs et cetera. Genoeg mensen om je heen om je daarbij te helpen. Dan is er altijd nog een mogelijkheid voor het volgen van een cursus of een opleiding, het zo genoemde Leven Lang Ontwikkelen. Via diverse kanalen is het mogelijk om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. De medewerkers van Talentboom (https://www.talentboom.nl/) kunnen je altijd helpen naar het zoeken van de kennisvraag en de daarbij behorende opleiding.

Vervolgens is er ook veel kennis gratis beschikbaar op het internet. Ga maar eens een middagje achter de computer zitten en google er eens op los. Er is heel veel kennis aanwezig.
Gratis kennis toegespitst op de agrarische sector vindt je op www.groenkennisnet.nl. Groenkennisnet is het kennisplatform voor de groene sector. Met een kennisbank met honderdduizenden digitale vrij toegankelijke kennisbronnen, ontsluit het Groen Kennisnet de grootste Nederlandstalige verzameling actuele en betrouwbare kennisbronnen voor de domeinen agri, voedsel en groen.

Een tip om eens op een druilige zondagmiddag een kijkje te nemen. En het zal je verbazen wat je hier allemaal aan informatie vindt. Specifiek voor onze sector moet je even naar het kopje Tuinbouw gaan, hier staat de kennis gericht voor de sector Open Teelten. Maar er zijn nog heel veel andere interessante onderwerpen om je kennis te vergroten. Wil je alles weten over bodemverdichting, Q organismen in de boomkwekerij, weerbaar telen, of wat anders, kijk eens rond op deze site.

Kennis geeft je voorsprong. Kennis is macht, maar kennisdeling is kracht.

 

Corine Fleuren

Bestuurslid LTO Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen

Meer nieuws

Uitnodiging nieuwe voorzitter

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement