Cafetariaregeling verlengd tot en met eind 2025

donderdag 07 december, 2023

LTO Nederland heeft met de Belastingdienst en het Ministerie van Financiën een nieuwe afspraak gemaakt over verlenging van de ET-kostenregeling (cafetariaregeling) voor buitenlandse seizoensarbeiders.

De nieuwe afspraak die LTO heeft gemaakt, geldt van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025. Door de cafetariaregeling kunnen werkgevers de ET-kosten voor buitenlandse werknemers fiscaal uitruilen met het deel van het brutoloon dat uitstijgt boven het wettelijk minimumloon.

ET-kosten zijn extraterritoriale kosten die buitenlandse werknemers hebben als zij tijdelijk in Nederland werken; het zijn kosten voor onder andere levensonderhoud, huisvesting en reizen van/naar het thuisland.

De regeling geldt voor buitenlandse werknemers die in dienst zijn met een arbeidsovereenkomst tot maximaal 9 maanden en waarop de cao’s Open teelten, Glastuinbouw en Productiegerichte dierhouderij van toepassing zijn.

Download hier een brochure met de nieuwe afspraak en rekenvoorbeelden. Voorbeeldovereenkomsten (met daarin de nieuwe afspraak als aanvuling op een arbeidsovereenkomst) zijn geactualiseerd en in meerdere talen beschikbaar bij de Werkgeverslijn: Nederlands, Engels, Roemeens, Bulgaars en Pools.

Meer nieuws

Uitnodiging nieuwe voorzitter

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement