Afscheid John van Ruiten bij Naktuinbouw

vrijdag 19 april, 2024

John van Ruiten heeft officieel afscheid genomen als directeur van Naktuinbouw. Voor zijn verdiensten is hij geridderd en vanuit de boomkwekerij ontving hij een adoptieboom in de Leidse Hortus.

Vrijdagmiddag 19 april sloot John van Ruiten (67) zijn lange loopbaan (39 jaar) officieel af bij Naktuinbouw in Roelofarendsveen. Voor zijn verdiensten is hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Veltmans bedankte hem voor zijn inzet ten behoeve van de boomkwekerijsector, namens LTO Bomen Vaste planten en Zomerbloemen, LTO Cultuurgroep Fruitgewassen, Vermeerderingstuinen Nederland en Clean Fruit Plants, met een bijzonder cadeau: een geadopteerde Magnolia grandiflora in Hortus Botanicus Leiden.

De boom staat op een prominente plek in de Leidse Hortus, bij de Oude Sterrewacht. Dit is het oudste (1633) universitaire observatorium ter wereld. John is voorzitter van stichting Vrienden van de Leidse Hortus. Daarnaast is hij voorzitter van de Vereniging Botanische Tuinen van Nederland.

24 jaar directeur

John was van 2000 tot 2024 directeur van Naktuinbouw, na de fusie van de toenmalige diensten NAKB en NAKG. Daarvoor was hij zeven jaar in dienst van de NAKB in Den Haag. Momenteel is John nog als beleidsadviseur verbonden aan Naktuinbouw.

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement