8 september Landelijke Jongerendag Boomkwekerij in Boskoop

donderdag 25 mei, 2023

De Landelijke Jongerendag Boomkwekerij zal dit jaar op vrijdag 8 september plaatsvinden in Boskoop: bij Hoogeveen Plants en aangrenzend Groen-Direkt en Hebe Center Holland.

Arno Engels

LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen organiseert het event, met steun vanuit Colland Arbeidsmarkt, weer speciaal voor alle jongeren (16-35 jaar) die werken en leren in de sector. De editie in Boskoop wordt in samenwerking met Greenport Boskoop georganiseerd en drie bedrijven: Hoogeveen Plants, Groen-Direkt en Hebe Center Holland.

Enthousiaste Boskoopse jongeren

Zoals voorgaande jaren (2022 in Zundert, 2021 in Oene) buigt weer een enthousiast groepje jongeren zich over een dynamisch programma:

  • Manon Kuijf (Van Lint/Hebe Center Holland)
  • Bas Hoogeveen (Hoogeveen Plants; rechtsboven op foto)
  • Frank van der Salm (All Green/Viva Lavandula; rechtsonder)
  • Koen de Boer (Groen-Direkt; linksboven)

Het programma zal deze thema’s omvatten:

  • Automatisering en robotisering in containerteelt;
  • Arbeidsplanning in piektijden;
  • Online-handel;
  • Sortiment en concept vernieuwing;
  • Innovaties in regio Boskoop.

Jongeren die meedoen, zullen het programma doorlopen in een vlotte afwisseling van pitches, presentaties, live-demonstraties, workshops en meer interacties. Er is uiteraard ook ruimte voor sociale contacten, gezelligheid en ter afsluiting een barbecue.

Aanmelden

De jongerendag in Boskoop is op vrijdag 8 september 2023 van 13.00 tot 19.00 uur. De zomervakantie is dan landelijk voorbij en de opleidingen zijn weer bezig.

Deelname is gratis voor jongeren (16-35 jaar); vanwege de organisatie is aanmelden wel verplicht via deze link. Hier kunnen jongeren ook aangeven of ze gebruik willen maken van collectief vervoer vanuit andere boomkwekerijregio’s: Opheusden, Midden-Brabant, Zundert, Noord-Limburg.

Deze derde jongerendag wordt vast weer een groot succes! De tweede editie vond vorig jaar plaats in Zundert, met 160 jongeren uit het hele land (kijk deze video). De eerste editie in Oene, het allereerste event voor jongeren in de land- en tuinbouwsectoren waarvoor LTO Nederland staat, trok 150 jongeren.

Download hier de poster van de jongerendag 2023 in Boskoop en verspreid ‘em onder personeel en vakgenoten!

Arno Engels

Meer nieuws

© 2024 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement