Zomerbloementelers sluiten per 1 januari 2019 aan bij de LTO Vakgroep Boom en Vaste Planten.

vrijdag 21 december, 2018 -  Gerrit Peeters
Tot en met 2018 zijn de zomerbloemenkwekers lid van Glaskracht (de nieuwe naam is “Glastuinbouw Nederland). Glastuinbouw Nederland richt zich op de glastuinbouw terwijl de meeste zomerbloementelers geen glas hebben of ondersteunend glas. Een enkele zomerbloementeler is een glastuinder.

Op de Foto Aad Vernooij

De zomerbloemenkwekers kunnen kiezen of zij met ingang van 1 januari 2019 aansluiten bij de Vakgroep Bomen en Vaste Planten en Zomerbloem, of dat zij bij Glastuinbouw Nederland blijven. Het overgrote deel van de zomerbloementelers zal zich aansluiten bij de vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloementelers. Zomerbloemen hebben veel meer raakvlakken en overeenkomsten met vooral de vaste planten dan met Glastuinbouw Nederland, aldus Aad Vernooij.

Tijdens de Kennis- en Netwerkdag van donderdag 20 december jl. heeft Aad Vernooij, die tot 31 december 2018  de Zomerbloemenkwekers vanuit Glastuinbouw Nederland ondersteunde en begeleid, een toelichting gegeven over de zomerbloementelers. Aad onderstreept dat hij blij is met de overstap naar de LTO Vakgroep Bomen en Vaste Planten.

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement