Zeer veel belangstelling op de informatiebijeenkomsten Plantenpaspoort

vrijdag 28 juni, 2019 Anneke van Dijk
Bijna 350 telers, handelaren en toeleveranciers waren hierbij aanwezig op de bijeenkomsten over het nieuwe verplichte plantenpaspoort op 20 en 26 juni. Deze bijeenkomsten werden georganiseerd door een groot samenwerkingsverband met oa Glastuinbouw Nederland, LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen, VBN, Royal Flora Holland, Plantion, vertegenwoordigers in de handel, NVW, Naktuinbouw en KCB.

Vanaf 14 december 2019 is het gebruik van het nieuwe plantenpaspoort verplicht voor alle telers en handelaren in pot-, perk- en kuipplanten, bomen en vaste planten. Deze verplichting is een onderdeel van de nieuwe Europese plantgezondheidsverordening. Het doel van deze verordening is bescherming van het Europese grondgebied tegen plantenziekten en -plagen. Het plantenpaspoort draagt bij aan een betere bescherming tegen plantenziekten en plagen en behoud van vrij handelsverkeer en markttoegang.

Boom- en vaste plantentelers die al bekend zijn met het plantenpaspoort moeten er rekening mee houden dat de lay-out van het plantenpaspoort en informatie op het paspoort wijzigt. Voor uitgifte van het nieuwe plantenpaspoort moet u autorisatie aanvragen bij de Naktuinbouw.

Veel informatie over het plantenpaspoort is te vinden op de site van de Naktuinbouw.  

De hand-outs van de presentaties van de bijeenkomsten worden u op verzoek toegezonden. 

Meer nieuws

© 2019 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement