Woensdag webinar Q-organismen in boomkwekerij

woensdag 31 mei, 2023

Q-organismen in de boomkwekerij: hoe herkent u ze? Wat kunt u doen om schade zoveel mogelijk te voorkomen? Doe mee aan een webinar hierover op woensdagmiddag 7 juni.

Foto Oost-Aziatische boktor: EPPO/Matteo Maspero

Het webinar (georganiseerd vanuit Groen Kennisnet) gaat in het bijzonder in op deze drie Q-organismen die een bedreiging vormen voor de boomkwekerij: Japanse kever, Aziatische boktor, Oost-Aziatische boktor en de essenprachtkever.

Tijdens het webinar geven Anneke van Dijk (sectorspecialist LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen) en Peter Karssemeijer (onderzoeker Wageningen Plant Research) uitleg over het landelijke project ‘Bewustwording en preventie van Q-organismen in de boomkwekerijsector’, alsmede resultaten uit dit project.

Daarnaast geeft Björn Kohlmann (vaktechnisch adviseur Tree Centre Opheusden) een korte workshop over Q-organismen en het in kaart brengen van risico’s op uw bedrijf.

Het webinar duurt van 16.00 tot 17.00 uur. Klik hier om u aan te melden. U ontvangt dan na het webinar ook een link om het terug te kijken op het YouTube-kanaal van Groen Kennisnet.

Samenwerkende vakorganisaties

In het project werken deze vakorganisaties samen: LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen, Tree Centre Opheusden, Treeport Zundert, Greenport Boskoop, Boomteeltstudieclub Horst aan de Maas, handelsbond Anthos, Naktuinbouw, NVWA, Wageningen University & Research, en ondernemers uit de boomteeltregio’s.

Meer nieuws

© 2023 LTO Vakgroep Bomen en vaste planten - LLTB - LTO Noord - ZLTO
Disclaimer - Privacy statement